Prikbord maken

DIY: maak zelf een prikbord

Je kunt op verschillende manieren zelf een prikbord maken. Je kunt een prikbord maken om kaarten en tekeningen aan te prikken. Hieronder lees je tips om zelf een prikbord te maken.

Je kunt ook een prikbord maken waar je ook nog eens op kunt magneten en krijten. 3-in-1. Veel van deze ideeën zijn ook als kant-en-klare optie te bestellen bij Kamer 26. Bekijk onze: krijtbordstickers. magneetborden, en magneetbordstickers

1. Zachtboard (prikbord)
Gebruik een zachtboard plaat, te koop bij de bouwmarkten, en een hardboard (mdf) plaat. Plak met spuitlijm en evt. dubbelzijdig tape de 2 platen op elkaar. Bekleed de platen met een leuke stof en zet deze vast met een tacker. De zachtboard plaat zit bovenop, zodat je makkelijk kunt prikken.

magneetbord sloophout_smalle lijst

2. Dik vilt (prikbord)
Koop online of bij de stoffenwinkel een dik stuk (3 mm) vilt in een gewenste kleur en knip hiervan een vorm of maak er een rechthoekig prikbord van. Je kunt het vilt bevestigen op een mdf plaatje of zachtboard voor meer stevigheid. Dik vilt van 3-5 mm koop je bijvoorbeeld bij bijviltenzo.nl.


Voorbeeld van vilten prikbord van VTwonen.

prikbord vilt zelfmaakidee

Bekijk onze collectie ‘prikborden’ van vilt, steigerhout, magneetborden en prikbord en andere combinaties!

Geef een reactie

Gratis en snel in huis

Sterk in maatwerk

eenvoudige retourservice

persoonlijk advies