Winkelwagen

✓magnetisch design ✓keukenwanden ✓kantoorwanden ✓maatwerk ✓100% duurzaam

magneetbehang informatie

We hebben hieronder magneetbehang informatie verzameld om je verder te helpen in je zoektocht naar een goed magneetbehang.

Flexibel stylen

 • Één keer basis magneetbehang
 • Kies magnetische accessoires
 • Style en verander zo vaak je wilt!

Unieke wandbekleding

 • Wandbekleding die nooit gaat vervelen in vele kleuren en dessins
 • Zeer luxe uitstraling en echte eye catcher
 • Magneetaccessoires voor styling, planning en organiseren
woonkamer magneetbehang zwart breed

1

BEVESTIG JE MAGNEETBEHANG

Maak je magnetische ondergrond

2

KIES JE MAGNEET ACCESSOIRES

Kies accessoires voor jouw eigen stijl en toepassing

3

STYLE JE EIGEN MUUR

Style je wand(en) voor elke kamer in huis

Onbeperkte styling met magneetbehang

Sterke magneetwerking – beschrijfbaar – voor zwaardere magneet accessoires

Wij zijn als mens gewoon veranderlijk. Veranderen en vernieuwen is namelijk leuk. Deze wand van magneetbehang verandert met je mee.

magneetbehang informatie magneetwerking

De magneetwerking van magneetbehang is er van sterk tot heel zwak.

 • De zwakkere magneetwerking (sterkte 1) is geschikt voor kleine magneetjes.
 • De gemiddelde magneetwerking (sterkte 2) geeft mogelijkheden om iets zwaardere accessoires te gebruiken zoals bakjes of kaarsenhouders.
 • De sterkere magneetwerking (sterkte 3) biedt gebruik van alle mogelijkheden en zware magneet accessoires zoals planken en lampen.

Let op! Veel behangsoorten die worden aangeboden hebben een sterkte van 1-2. Dit behang is voordeliger dan behang met sterkere werking. Je kunt er geen zware accessoires aanhangen. Bij de producten van Atelier Kamer26 geven we magneetbehang informatie over de sterkte die elke oplossing heeft. Omdat wij producten voor wandstyling aanbieden, hebben we hoofdzakelijk producten met sterke magneetwerking.

magneetbehang informatie beschrijfbaarheid

Op sommig magneetbehang is schrijven helemaal geen mogelijkheid. Er zijn ook soorten waarop je wel kunt schrijven met bordkrijtjes, waskrijtjes, krijtstiften-whiteboardmarkers of een combinatie hiervan.

 • Beschrijfbaarheid met bordkrijtjes is op veel behangsoorten mogelijk. Doordat bordkrijt een harde structuur heeft, kunnen er op veel magneetbehang soorten lichte krassen ontstaan.
 • Beschrijfbaarheid met waskrijt is ook bijna altijd mogelijk en heeft voordelen. De zachtere structuur geeft geen beschadigingen.
 • Beschrijfbaarheid met krijtstiften-whiteboardmarkers is minder vaak mogelijk. Het risico van krijtstiften is ook dat de er agressieve ingrediënten in zitten waardoor er onherstelbare strepen en vlekken kunnen achterblijven op het magneetbehang. Dit noemen ze ook wel ‘ghosting’

Bij de producten van Atelier Kamer26 geven we duidelijk aan of ze beschrijfbaar zijn of niet. Als ze beschrijfbaar zijn kun je al onze krijtstiften, whiteboardmarkers of waskrijtjes gebruiken. We werken liever niet met gewoon bordkrijt, omdat dit beschadigingen kan veroorzaken. Alle stiften in onze collectie worden uitvoerig getest, waardoor je zeker weet dat het gebruik geen problemen oplevert.

magneetbehang informatie Uitstraling

Het materiaal van magneetbehang kan variëren van hoogglans tot mat. Het behang kan ook (behoorlijk) verschillen in dikte.

 • De zichtbare kant van het magneetbehang kan hoogglans, zijdeglans of mat zijn. Een hoogglans is meestal niet beschrijfbaar met bordkrijtjes. De zijdeglans en matte varianten meestal wel.
 • De dikte van het materiaal is vaak een indicatie voor de sterkte van de magneetwerking. Hoe dikker het materiaal des te sterker de magneetwerking. Bij een dun behang zijn kleine oneffenheden van de muur beter zichtbaar. Bij magneetbehang van ongeveer 1 mm zijn kleine oneffenheden meestal niet meer zichtbaar.
 • Er is vooral zwart magneetbehang of whiteboard wit verkrijgbaar. Andere kleuren of dessins zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde aanbieders.

De behang producten van Atelier Kamer26 zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en hebben een dikte van rond de 1 mm. Hierdoor heb je een sterke magneetwerking en minder last van zichtbare kleine oneffenheden. We hebben veel kleuren en dessins in onze collectie. Voor ieder interieur een passende oplossing.

Veel gestelde vragen over magneetbehang

Wat is het beste magneetbehang?

Magneetbehang kan verschillende magneetwerkingen en uitstralingen hebben. Ook de beschrijfbaarheid kan per soort anders zijn.

De magneetsterkte kan variëren van (erg) zwak tot (zeer) sterk:
– Zwakke magneetwerking: voor kleine magneten om foto’s en kaarten vast te ‘prikken’
– Gemiddelde magneetwerking: voor accessoires met iets meer gewicht zoals bakjes en kaarsenhouders
– Sterke magneetwerking: voor zware accessoires zoals planken of zelfs flessenrekken

Magneetbehang met een dikte van ongeveer 1 mm heeft vaak een goede sterke magneetwerking. Dit materiaal is ook wat zwaarder. Het voordeel hiervan is ook dat kleine oneffenheden op je muur niet meer goed zichtbaar zijn op het magneetbehang.

De beschrijfbaarheid kan mogelijk zijn met bordkrijtjes, waskrijtjes, krijtstiften, whiteboardstiften of een combinatie hiervan. Sommige soorten behang zijn helemaal niet beschrijfbaar. Glanzende behangsoorten zijn meestal alleen beschrijfbaar met whiteboardmarkers. Matte varianten meestal met bordkrijtjes en krijtstiften.

Bordkrijtjes kunnen magneetbehang beschadigen en daardoor krassen achterlaten. Waskrijtjes hebben dit probleem niet. Sommige krijtbordstiften of whiteboardmarkers kunnen agressieve stoffen bevatten die het behang beschadigen. Bij speciaalzaken voor magneetbehang verkopen ze krijtstiften en krijtjes die dit probleem niet hebben en geven ze je er garantie op.

krijtarttekeningen atelierkamer26

Wat is magneetbehang?

Magneetbehang is een ijzerhoudend behang van vinyl waar ijzerdeeltjes in zijn verwerkt. De naam is wat verwarrend, omdat het behang zelf helemaal niet magnetisch is. Je kunt er wel magneten aan bevestigen doordat het ijzerhoudend is.

Het leuke van magneetbehang is dat je hiermee een basis op je muur aanbrengt waarmee je vervolgens je muur met hele leuke en creatieve accessoires of tekeningen kunt stijlen. Er zijn een aantal bedrijven die magneet accessoires bieden om hele wanden te creëren. Denk bijvoorbeeld aan fotolijsten, wandplanken, lampen, planten. Maar ook bijvoorbeeld gezins of bedrijfsplanningen met een luxe uitstraling. Dat hoeven geen praktische oplossingen te zijn met witte borden en geeltjes. Echte eyecatchers in je interieur of kantoor die tevens een handige toepassing hebben om het leven makkelijker te maken.

Naast magneetbehang zijn er ook oplossingen met wandpanelen. Deze hebben een zeer sterke magneetwerking waarmee je nog meer creativiteit kwijt kunt op je muur. Vaak is deze oplossing wat duurder. Je investeert dit één keer waarna je daarna eindeloos kunt ‘stylen’. Ook bij bedrijven wordt deze toepassing juist vaak gebruikt om grote planningen, scrumborden of brainstormwanden te maken die goed passen bij een huisstijl.

kantoor_whiteboard_wit en zwart

Waar koop ik magneetbehang?

Er zijn online diverse aanbieders van vooral de magneetbehangsoorten met wat zwakkere magneetwerking. Deze zien er vaak uit als krijtbord met een matte uitstraling en je kunt er vaak op schrijven met bordkrijtjes, niet met krijtstift. De magneetwerking is geschikt om magneten aan te bevestigen om bijvoorbeeld kaartjes of foto’s vast te maken. Een bekende soort met deze eigenschappen is bijvoorbeeld van ESTA home. Wil je een magneetbehang kopen waarmee je een muur kunt ‘stylen’ met grotere en zwaardere magneet accessoires zoals bijvoorbeeld wandplanken, flessenrekken, boekensteunen en grote fotolijsten? Dan moet je bij speciaalzaken zijn. Atelier Kamer26 bestaat vanaf 2005 en is gespecialiseerd in professionele design wandstyling met magneetproducten.


Magneetbehang informatie Winkel Kamer26 Amersfoort

Hoe bevestig ik magneetbehang?

Voor de bevestiging heb je twee soorten behang. De zelfklevende of de variant met behanglijm. Of eigenlijk moet je geen behanglijm maar vinyllijm gebruiken voor een goede hechting. De zelfklevende is wat de naam doet vermoeden, zelfklevend. Je haalt een papierachtige achterkant van het behang af, zoals bij een sticker, en plakt het behang direct op een (egale) muur. Voor een goede hechting en uitstraling moet de muur effen zijn en voorzien zijn van een goede laag verf (latex).

Voor het aanbrengen van behang met lijm moet je de achterkant goed insmeren met (behoorlijk wat, 250gr / m2) vinyllijm om vervolgens het behang op de muur te plakken. Soms moet je bij een poreuze muur voorlijmen. Je muur is poreus als water in je muur trekt binnen een paar minuten.

Stappen zijn normaal gesproken:
1) muur schoonmaken
2 a) behang lijm smeren of
2 b) bij zelfklevend behang de backing loshalen aan de bovenzijde
3) aanbrengen behangstrook met spatel

plaktips_schoonmakenplaktips_plakkenplaktips_decoreren

Gratis en snel in huis

Sterk in maatwerk

eenvoudige retourservice

persoonlijk advies