magneetbehang informatie

We hebben hieronder magneetbehang informatie verzameld om je verder te helpen in je zoektocht naar een goed magneetbehang.

Flexibel stylen

 • Één keer basis magneetbehang
 • Kies magnetische accessoires
 • Style en verander zo vaak je wilt!

Unieke wandbekleding

 • Wandbekleding die nooit gaat vervelen in vele kleuren en dessins
 • Zeer luxe uitstraling en echte eye catcher
 • Magneetaccessoires voor styling, planning en organiseren
woonkamer magneetbehang zwart breed

1

BEVESTIG JE MAGNEETBEHANG

Maak je magnetische ondergrond

2

KIES JE MAGNEET ACCESSOIRES

Kies accessoires voor jouw eigen stijl en toepassing

3

STYLE JE EIGEN MUUR

Style je wand(en) voor elke kamer in huis

Onbeperkte styling met magneetbehang

Sterke magneetwerking – beschrijfbaar – voor zwaardere magneet accessoires

Wij zijn als mens gewoon veranderlijk. Veranderen en vernieuwen is namelijk leuk. Deze wand van magneetbehang verandert met je mee.

magneetbehang informatie magneetwerking

De magneetwerking van magneetbehang is er van sterk tot heel zwak.

 • De zwakkere magneetwerking (sterkte 1) is geschikt voor kleine magneetjes.
 • De gemiddelde magneetwerking (sterkte 2) geeft mogelijkheden om iets zwaardere accessoires te gebruiken zoals bakjes of kaarsenhouders.
 • De sterkere magneetwerking (sterkte 3) biedt gebruik van alle mogelijkheden en zware magneet accessoires zoals planken en lampen.

Let op! Veel behangsoorten die worden aangeboden hebben een sterkte van 1-2. Dit behang is voordeliger dan behang met sterkere werking. Je kunt er geen zware accessoires aanhangen. Bij de producten van Atelier Kamer26 geven we magneetbehang informatie over de sterkte die elke oplossing heeft. Omdat wij producten voor wandstyling aanbieden, hebben we hoofdzakelijk producten met sterke magneetwerking.

magneetbehang informatie beschrijfbaarheid

Op sommig magneetbehang is schrijven helemaal geen mogelijkheid. Er zijn ook soorten waarop je wel kunt schrijven met bordkrijtjes, waskrijtjes, krijtstiften-whiteboardmarkers of een combinatie hiervan.

 • Beschrijfbaarheid met bordkrijtjes is op veel behangsoorten mogelijk. Doordat bordkrijt een harde structuur heeft, kunnen er op veel magneetbehang soorten lichte krassen ontstaan.
 • Beschrijfbaarheid met waskrijt is ook bijna altijd mogelijk en heeft voordelen. De zachtere structuur geeft geen beschadigingen.
 • Beschrijfbaarheid met krijtstiften-whiteboardmarkers is minder vaak mogelijk. Het risico van krijtstiften is ook dat de er agressieve ingrediënten in zitten waardoor er onherstelbare strepen en vlekken kunnen achterblijven op het magneetbehang. Dit noemen ze ook wel ‘ghosting’

Bij de producten van Atelier Kamer26 geven we duidelijk aan of ze beschrijfbaar zijn of niet. Als ze beschrijfbaar zijn kun je al onze krijtstiften, whiteboardmarkers of waskrijtjes gebruiken. We werken liever niet met gewoon bordkrijt, omdat dit beschadigingen kan veroorzaken. Alle stiften in onze collectie worden uitvoerig getest, waardoor je zeker weet dat het gebruik geen problemen oplevert.

magneetbehang informatie Uitstraling

Het materiaal van magneetbehang kan variëren van hoogglans tot mat. Het behang kan ook (behoorlijk) verschillen in dikte.

 • De zichtbare kant van het magneetbehang kan hoogglans, zijdeglans of mat zijn. Een hoogglans is meestal niet beschrijfbaar met bordkrijtjes. De zijdeglans en matte varianten meestal wel.
 • De dikte van het materiaal is vaak een indicatie voor de sterkte van de magneetwerking. Hoe dikker het materiaal des te sterker de magneetwerking. Bij een dun behang zijn kleine oneffenheden van de muur beter zichtbaar. Bij magneetbehang van ongeveer 1 mm zijn kleine oneffenheden meestal niet meer zichtbaar.
 • Er is vooral zwart magneetbehang of whiteboard wit verkrijgbaar. Andere kleuren of dessins zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde aanbieders.

De behang producten van Atelier Kamer26 zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en hebben een dikte van rond de 1 mm. Hierdoor heb je een sterke magneetwerking en minder last van zichtbare kleine oneffenheden. We hebben veel kleuren en dessins in onze collectie. Voor ieder interieur een passende oplossing.

Veel gestelde vragen over magneetbehang

Gratis en snel in huis

Sterk in maatwerk

eenvoudige retourservice

persoonlijk advies