Planbord scrumbord

bedrijfsprojecten

Slimme en stijlvolle planborden / scrumborden

plannen, samenwerken en managementinformatie op de muur

Voor bedrijven is een planbord vaak onmisbaar. Om alle projecten binnen een afdeling inzichtelijk te krijgen, om samenwerking binnen teams te vergroten of om het werk tastbaar te maken voor het management. We zien dat steeds meer bedrijven een planbord aan de muur gebruiken naast alle digitale planmethodieken. Praktisch werkbaar en een mooie aankleding van vaak steriele kantooromgevingen. Als jaarplanning, een planbord voor project management, een planbord voor scrum als er gewerkt wordt volgens de scum methode.

Styling planborden
Een planbord bij Atelier Kamer26 is alles behalve standaard. Er worden hoogwaardige materialen gebruikt waarop je kunt schrijven en werken met magneten. Een planbord kan bijvoorbeeld worden geleverd met steigerhout, underlayment, staal, krijtbord-art. In het ontwerp houden we rekening met een maximaal mogelijke flexibiliteit om te plannen. We werken met een speciale, zeer sterke magnetische ondergrond. Een planbord is met oog voor design ontworpen waardoor je kantooromgeving direct een andere uitstraling krijgt.

Gebruik planborden
Een planbord bij Atelier Kamer26 is functioneel en zeer gebruiksvriendelijk door onze grote ervaring bij bedrijven die werken met agile scrum, project management, een jaarplanning of een moodboard. Vaak denken we ook mee in het gebruik van de planborden. Hoe krijg je een team enthousiast om ermee te gaan werken en hoe richt je dit in.

Planborden worden op maat gemaakt. Je kiest een eigen ontwerp, project methodiek, formaat en toepassing. Zeer effectief en met een mooi design. De planborden worden al snel ca 3-4 tot 10 meter breed!

Thuis
Een planbord is ook goed te gebruiken voor het plannen van gezinsactiviteiten. Hiervoor hebben we een uitgebreid productaanbod voor particulieren. Zie planbord.

planbord project management

Wil je inzicht voor het management? Je kunt een XL planbord gebruiken met een gantt chart (balkenplanning). Daarmee zie je hoe elk project staat gepland in de tijd. Zo geef je project management een goede manier om een project of meerdere projecten te bespreken met teamleden of collega’s.

Balkenplanning of out-of-the-box
Atelier Kamer26 zoekt naar de essentiële toepassing van het planbord zodat het precies doet wat nodig is. En zeker niet te veel tegelijk communiceert. Dat geeft juist weer teveel informatie en is niet effectief bij grotere omvang van projecten. Vaak komen we dan ook niet uit op een gantt chart en denken we graag out-of-the-box mee naar een geschikte invulling.

planbord scrum

Agile scrum. Agile is een manier van iteratief ontwikkelen. In plaats van een uitgebreid plan uitschrijven, ontwikkelen en testen maak je een grove blauwdruk van je oplevering en kom je met kleine stappen van ontwerp, bouw, test en review met de opdrachtgever steeds dichterbij je einddoel. Aan het einde van je middelen (geld, tijd) heb je altijd de belangrijkste zaken ontwikkeld.

Scrum plannen
Deze scrum methode vraagt een zelf sturend team en een ander soort planbord. Een planbord zet je hier in om dagelijks gepland werk te bespreken en inzicht te krijgen in afronding en afhankelijkheden. Om voortgang te volgen voor collega’s en management ontwerpen we ook een planbord voor het inzichtelijk maken van epics of happiness. Mooi vormgegeven en zeer effectief.

planbord moodboard

Happiness en successen delen
Naast een planbord is er ook een moodboard. Hiermee zet je teams in actie om op een leuke, interactieve manier te komen tot verbeteringen. Een moodboard is geen planbord waarbij je inzicht krijgt in de tijdsbesteding of oplevering maar een bord waarmee je happiness, activiteiten, successen of andere belangrijke momenten communiceert, deelt en bespreekbaar maakt met medewerkers en teamleden.

Eigen style
Een moodboard wordt helemaal op maat gemaakt zodat het voldoet aan de wensen van het bedrijf. Of een moodboard nu wordt ingezet voor een school, zakelijke dienstverlening of bij een cultuurprogramma, Atelier Kamer26 maakt een moodboard geschikt voor het doel. Het design is altijd uniek en geheel in de style.

krijtbord art

Krijtbord tekening
Een planbord of een moodboard wordt een echt en unieke eye catcher door het gebruik van materialen en de vormgeving. Je kunt ervoor kiezen om bijzondere teksten en illustraties te gebruiken. We werken regelmatig met krijtbord-art om de walls (of fame) te decoreren in geheel eigen stijl die anders zijn dan dat we vaak zien in kantoren.

Ontwerp krijtbord tekeningen
Of je nu een hele wand met krijtbord tekeningen wilt versieren of een klein gedeelte, we maken het allemaal. Met ons aanbod van materiaal als magneet-krijtborden en de krijtbord tekening ontwerpen , maken we echt iets unieks voor horeca, kantoor, onderwijs of thuis.

Werkwijze
De ontwerpen voor de krijtbord tekeningen worden eerst geschetst en daarna uitgewerkt voor productie. Als je veel wilt wisselen met de content, dan is het handig om de krijtbord tekeningen ter plekke aan te brengen. Dat doen we met echt krijt of krijtstift. Het kan ook heel leuk zijn bij een (workshop) activiteit die je wilt plannen met de medewerkers, kinderen, ouders of klanten.

Het kan ook zijn dat wij alleen de krijtbord-art maken op een eigen krijtondergrond. Dan is het wel handig om te weten wat de ondergrond is om te kunnen werken.

Krijtbord tekening als kunst
Een krijtbord tekening kan ook onderdeel zijn van een ‘kunst’ project in de kantine/restaurant. Want daar kan vaak wel wat meer sfeer in!

contact

Wil je meer weten over de inzet van planborden voor scrum, projectmanagement, brainstormwanden of moodboards? Neem dan contact met ons op om ideeen te delen.

Telefoon: 06-11759252
Mail: info@kamer26.nl
Contactpersoon: Suus van Ravenhorst

Gratis en snel in huis

Sterk in maatwerk

eenvoudige retourservice

persoonlijk advies