Winkelwagen

✓magnetisch design ✓keukenwanden ✓kantoorwanden ✓maatwerk ✓100% duurzaam

Interview Flavourites

Natascha van Flavourites kwam bij ons in Loods5 op bezoek. Een leuk en inspirerend gesprek over onze shop, het ontstaan en meer >>> Lees meer over ons interieur-walhalla…

Slimme en unieke producten uit eigen atelier
Atelier Kamer26 is een waar interieur-walhalla. Stoere loungebanken met dikke matraskussens, buitenspul, krukjes in alle soorten en maten en dat alles in vooral een basic stijl… Ook leuk zijn de slim gemaakte magneet- en krijtborden waar deze fijne webshop bekend om staat. Alles gemaakt in eigen atelier naar de ontwerpen van eigenaresse Suus en haar man Dennis.

Van buiten… naar binnen
Het is niet bepaald een straf om een bezoekje te brengen aan Atelier Kamer26. Suus ontvangt mij namelijk in haar showroom annex winkel, in de Amersfoortse vestiging van Loods5. En tja, daar is het natuurlijk áltijd leuk. Het duurt niet lang voordat ik de showroom van Atelier Kamer26 heb gevonden. Suus komt me al lachend tegemoet en nadat ik de meubels, accessoires en muurproducten heb bewonderd, ploffen we neer op de hip gestylde loungebanken. Tijd om bij te kletsen en álles te weten te komen over deze unieke webshop én winkel.

interview_loods5_1

Ontstaan
Het succesverhaal van Atelier Kamer26 gaat inmiddels al ruim tien jaar terug. Suus: “Het was in 2005 dat ik samen met mijn man Dennis zat te brainstormen. Ik werkte in de marketing-communicatie en wilde wel samen wat gaan ondernemen. Iets met canvasdoeken en kinderportretten leek me leuk; dat was toen net in opkomst. Uiteindelijk kozen we voor het maken van muur- en magneetstickers. We waren een van de eerste partijen die zich op deze nieuwe markt stortten. Het moest wel kleinschalig blijven, ik wilde me vooral kunnen focussen op de creativiteit. En omdat ik er nog een baan bij had én we twee kleine kinderen hadden, moest het allemaal wel een beetje behapbaar blijven.”

Al snel runden Suus en Dennis een leuk bedrijfje in op maat gemaakte muurstickers en de destijds gloednieuwe magneetstickers, maken ze inmiddels interieurontwerpen voor bedrijven én zijn hun slimme plan-, magneet- en krijtborden te vinden bij vele bedrijven zoals NOS, Adidas en ANWB.

Eigen productlijn
Daar bleef het echter niet bij. Sterker nog: Suus rolde van het ene idee in het andere. Naast een eigen productielijn begonnen ze ook met het inrichten van kantoren voor planbord- en magneetwanden. En doordat ze een eigen atelier hadden, werden de ideeën direct uitgevoerd. Suus: “Toen we in 2015 de kans kregen om een ruimte in Loods5 te huren, hoefden we niet lang na te denken. Het is perfect dat klanten hier onze producten kunnen bekijken, uitproberen en direct kunnen shoppen. Dit is echt een aanvulling op onze webshop.”

Matraskussens
Inmiddels vormen de matraskussens in mooie stoffen in zwart, grijs en beige een belangrijke pijler van Atelier Kamer26. Deze worden allemaal in het eigen atelier geproduceerd, net als de magneetkrijtborden, het magneetbehang en de magneten/accessoires. Toch zijn inmiddels niet alle producten meer van hun eigen hand. Suus: “Het is intensief om steeds weer nieuwe unieke producten te ontwerpen en te laten produceren, vandaar dat we nu ook producten als servies, vloerkleden en kleine meubels van andere ontwerpers die bij ons concept passen, verkopen. Deze zoeken wij met zorg uit, we zijn er heel kritisch in. Deze combinatie werkt perfect.”

interview_loods5_2

Alles voor aan de muur!
Hoe Suus aan al die briljante ideeën voor producten komt? “Ik heb altijd mijn ogen en oren open,” lacht ze. “Zo verzon ik ook de planborden. Leek me handig, vooral voor de kinderen. En als je eigen ideeën dan ook blijken aan te slaan bij de klant, geeft dat natuurlijk extra voldoening.” En ik moet zeggen: ik kan het me helemaal voorstellen.

Rondkijkend in de showroom van Atelier Kamer26 stuit ik op het ene na het andere mooi vormgegeven, slimme product. Magneetbehang dat tevens als krijtbord gebruikt kan worden, prikborden van stoer steigerhout of hip underlayment en magneet whiteboards, ideaal voor in de keuken, de werkkamer of in de kinderkamer. Accessoires als handgemaakte punaises, magneten en stiften koop je er los bij. Kleurstalen hangen op grote borden bij de producten. En: veel producten zijn ook op maat te laten maken! Ideaal. Net als de magnetische post-its/geeltjes: ideaal voor op kantoor of om op je thuiswerkplek te gebruiken. En als je even niet bij Loods5 bent? Dan shop je gewoon online, want alle producten van Atelier Kamer26 zijn natuurlijk ook gewoon in de webshop te koop.

Winkels
Atelier Kamer26 heeft zowel in de Amersfoortse vestiging van Loods5 als die in Zaandam een eigen showroom. Ga een keertje langs als je in de buurt bent! Ook bij Nijhof in Baarn vind je de producten van Atelier Kamer 26.
Nieuwtje: in het najaar opent Atelier Kamer 26 een aparte winkel met (klein)meubels op de eerste etage bij Loods5 in Amersfoort. Banken met de matraskussens (voor zowel binnen als buiten), barkrukken, stoelen en meer unieke woonproducten kun je hier zien, kopen of direct bestellen. En, goed om te weten: alle producten zijn ook op maat te bestellen!

Lees het hele artikel op Flavourites.

interview_flavourites_loods5interview_loods5_3

Geef een reactie

Gratis en snel in huis

Sterk in maatwerk

eenvoudige retourservice

persoonlijk advies